MAKOKO FLOATING SCHOOL_1

Makoko Floating School

 Makoko Floating School II, navržená nigerijským architektem Kunlém Adeyemim z kanceláře NLÉ, byla  koncipována jako pilotní projekt s cílem zlepšit životní podmínky místní komunity, která žila v nepříznivých dřevěných stavbách na pilotách bez základních služeb.

Makoko Floating School je struktura o rozměrech 220 čtverečních metrů, vyrobená z přibližně 13 tun dřeva a jedné tuny kovu. Je podpírána plovákem složeným z 256 plastových barelů.



Design klade důraz na snadnou montáž i nekvalifikovanými pracovníky, ekonomičnost, funkční flexibilitu a schopnost přizpůsobit se proměnlivým hladinám vody v lagunách nebo oblastech náchylných k záplavám.


Škola, která může ubytovat až 100 žáků, má tři úrovně a zahrnuje místnosti jako třídy, dílnu a hernu. Struktura je navržena tak, aby odolala výzvám prostředí, zejména kolísajícím hladinám vody.


                   Je zajímavé, že původní prototyp Makoko Floating School se zřítil během deště.


Makoko Floating School II (MFS II), je vylepšenou iterací postavenou za pouhých 10 dní čtyřmi pracovníky. Tato revidovaná verze měla řešit problémy původního prototypu a ukázat potenciál inovativní, udržitelné architektury pro komunity čelící environmentálním a socioekonomickým výzvám.

kapibara.

Komentáře

Oblíbené příspěvky